Pırasalı Ve Ispanaklı Sığır Nasıl Yapılır?

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında Nursena tarafından paylaşıldı.

  1. Nursena

    Nursena Admin

    Pırasalı Ve Ispanaklı Sığır Nasıl Yapılır
    Pırasalı Ve Ispanaklı Sığır yapılışı
    Pırasalı Ve Ispanaklı Sığır Tarifi

    Besin deposu olarak bilenen Pırasalı Ve Ispanaklı Sığır yemeğinin tarifine geçmeden önce yemeğimizin malzemelerine göz atalım.

    [​IMG]

    Malzemeler
    • 400 gr. bonfile
    • 1/2 kg. ıspanak
    • 2 pırasa
    • 2 çorba kaşığı soya sosu
    • 2 çorba kaşığı balık sosu
    • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
    • 5-6 dal taze kişniş
    • 2 tatlı kaşığı tane karabiber
    • 2 diş sarımsak
    • 1 çorba kaşığı kahverengi şeker
    • 1 su bardağı su
    • 1/2 su bardağı yeşil limon suyu veya limon suyu


    Yapılışı
    Bonfileyi 2,5 cm. kalınlığında dilimler halinde kesin. Karabiberleri dövün. Mikserinize, soya sosunu, balık sosunu, 1 çorba kaşığı sıvıyağı, kişnişi, dövülmüş karabiberi, soyulmuş sarımsakları ve şekeri koyup mikserden geçirin. Elde ettiğiniz karışımı etlerin üzerine dökerek, üstünü kapatın, minimum 2 saat veya tercihen 1 gece buzdolabında bekletin. Etleri marinad karışımından çıkarın ve kalan karışımı saklayın. Tavada veya bir Wok'ta 1 çorba kaşığı yağı kızdırın. İçine etleri atıp, kahverengi oluncaya kadar çevirerek kızartın. Üzerine marinad karışımını ve suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 8 dakika kadar pişmeye bırakın. Daha sonra etleri sostan çıkartın ve sıcak tutun. Etin sosunu 10 dakika kadar daha kaynatın. Ispanakları parçalar halinde kesin. Pırasaları ince halkalar halinde kıyın. Başka bir tavada yağın kalanını kızdırın. Pırasaları içine atın 2 dakika kadar orta ateşte kavurun. Ispanakları pırasaların üzerine ilave edin ve 30 saniye kadar birlikte pişirin.
    Pırasa ve ıspanakları bir servis tabağına alın. Üzerine etleri sıralayın, etin sosunu yemeğin üzerine dökün. Hepsinin üzerine limon suyunu gezdirip, kırmızı acı biberlerle süsleyerek sıcak olarak servis yapın.
     
  2. N

    Nida Yeni Üye

    Kurban bayramı yaklaşıyor kurban bayramı dolayısıyla evlerimiz et dolacak bu tarif ozaman denenebilir:)
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş