Pırasalı, Jambonlu Linguin Makarna tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında ayfer tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayfer Yeni Üye

    Pırasalı, Jambonlu Linguin Makarna hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    1 paket linguin makarna
    8 su bardağı su
    Yarım tatlı kaşığı tuz
    2 adet pırasa (kibrit çöpü büyüklüğünde ve kalınlığında doğranacak)
    10 adet dana-hindi jambon (kibrit çöpü büyüklüğünde ve kalınlığında doğaranacak)
    5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    1 yemek kaşığı elma sirkesi
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı kuru toz fesleğen
    Ayrıca; yarım su bardağı rende parmesan veya rende eski kaşar peyniri

    Yemeğin Tarifi
    Bir tarafta makarnayı, tuzlu ve kaynayan suya salalım.

    Öbür tarafta ise; yıkayıp, kibrit çöpü formunda doğradığımız pırasaları, bir tavaya aktardığımız zeytinyağında kavrulmaya bırakalım.

    Ortalama 10?12 dakika karıştırarak kavurduğumuz pırasaların üzerine kibrit çöpü formunda hazırladığımız jambonları ilave edelim. Fesleğen, tuz ve karabiberi ekelim.

    Hemen üzerine sirkeyi döküp, kavurmaya devam edelim.

    Pırasalar yenecek kıvama gelince yani 7?8 dakika sonra tavanın altını söndürelim.

    Süzdüğümüz ve tekrar tenceresine boşalttığımız makarnaların üzerine bu pırasalı, salamlı karışımı dökelim. Rende peyniri serpiştirip, karıştıralım ve servise sunalım.
     
  2. öykü

    öykü Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş