Pırasalı Bonfile Tarifi

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    MALZEMELER

    500 gr Küp Şeklinde Keilmiş Yağsız Bonfile

    1 Çorba Kaşığı Soya Sosu

    1 ÇorbaKaşığı Susam Yağı

    1 Çorba Kaşığı Üzüm Likörü

    2 Çay Kaşığı Mısır Nişastası

    500 gr Pırasa

    3 Adet Küçük Taze Soğan

    2 Çay Kaşığı Sıvıyağ

    2 Çay Kaşığı Şeker

    1/2 Su bardağı Et Suyu

    2 Çorba Kaşığı ince Dilimlenmiş Maydanoz

    Tuz Karabiber





    HAZIRLANIŞI

    Bir kabın içinde et parçalarını tuzu ve üzüm likörünü karıştırın. Yarım saat buzdolabında bekletin.

    Pırasayı ve soğanı enine ince ince doğrayın. Çin tavasının içinde sıvı yağı ısıtıp etleri 1-2 dakika pişirin.(sadece dışı biraz kahverengileşsin). İçine pırasa ve soğanı ekleyip tabağa alın. Üzerine süslemek için maydanoz serpiştirip servis yapın.
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Bonfilenin lezzeti pırasanın üzerinde düşünmek bile hoş..
     
  3. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Pırasanın içinde bulunduğu her yemeği seviyorum bu eşsiz tadı mutlaka deneyeceğim.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş