Pırasalı Bonfile (4 Kişilik)

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında ayşe tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayşe Yeni Üye

    [​IMG]
    Pırasalı Bonfile (4 Kişilik) hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    500 gr Küp Şeklinde Keilmiş Yağsız Bonfile
    1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
    1 ÇorbaKaşığı Susam Yağı
    1 Çorba Kaşığı Üzüm Likörü
    2 Çay Kaşığı Mısır Nişastası
    500 gr Pırasa
    3 Adet Küçük Taze Soğan
    2 Çay Kaşığı Sıvıyağ
    2 Çay Kaşığı Şeker
    1/2 Su bardağı Et Suyu
    2 Çorba Kaşığı ince Dilimlenmiş Maydanoz
    Tuz , Karabiber


    Yemeğin Tarifi
    Bir kabın içinde et parçalarını, et suyunu, mısır nişastasını, soya sosunu, 1 çorba kaşığı susam yağını, karabiberi, tuzu ve üzüm likörünü karıştırın. Yarım saat buzdolabında bekletin.

    Pırasayı ve soğanı enine ince ince doğrayın. Çin tavasının içinde sıvı yağı ısıtıp etleri 1-2 dakika pişirin.(sadece dışı biraz kahverengileşsin). İçine pırasa ve soğanı ekleyip, 3-4 dakika daha tavada çevirip, tabağa alın. Üzerine süslemek için maydanoz serpiştirip servis yapın.
     
  2. Nursena

    Nursena Admin

    Bonfile üzerine pırasada neden ısrar ediyorsunuz sevemiyorum işte..
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş