Pilavlı Bıldırcın Kavurması tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında aleyna tarafından paylaşıldı.

  1. a

    aleyna Yeni Üye

    Pilavlı Bıldırcın Kavurması hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    3 adet bıldırcın
    2 su bardağı pirinç
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 çay kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz
    Maydanoz


    Yemeğin Tarifi
    Pirinci ılık tuzlu suda bekletin.

    Bıldırcınları yıkayın, temizleyip süzün.



    Tencerede tereyağını eritin. Tencerenin kapağı kapalı olarak bıldırcınları kızartın. Karabiber, kekik, tuz ve 4 bardak su koyun. Kısık ateşte 30 dakika pişirin.



    Tencerede tereyağını eritin. Pirinçler berraklaşıncaya kadar karıştırarak kavurun. Bıldırcın suyundan 3 bardak ilave edin. Pilavı kısık ateşte pişirin. Pilavın üstüne bıldırcınları koyup maydanozla süsleyip servis yapın.
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Terayağlı pilavla bıldırcın kavurması enfes olur bıldır bıldır : )))
     
  3. m

    matt38 Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  4. n

    nurşen77 Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  5. s

    sevim Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş