Pideli Köfte

Konu, 'Aşçılar' kısmında ~Ecrin~ tarafından paylaşıldı.

  1. ~Ecrin~

    ~Ecrin~ Yeni Üye

    Pideli Köfte

    [​IMG]
    Malzemeler :

    * 350 gr.kıyma
    * 50 gr.kuyruk yağı
    * 3 dilim tost ekmekği
    * tuz,karabiber
    * 3 Bursa pidesi
    * 1 kase yoğurt
    * 1 çorba k.salça
    * 3 yeşil biber
    * 2 çorba k.tereyağı
    * su

    Hazırlanışı :

    Karıştırma kabına kıymayı, kuyruk yağını, tuz ve karabiberi alın. Ayrıca kabuk kısımları alınmış tost ekmeğini suya basıp sıktıktan sonra içine ilave edin. Köfteyi yoğurduktan sonra iki elinizin tabanı ile iri pul şekli verin. Izgarada pişirin.

    Sosu için tavaya tereyağı ve salçayı alarak kavurun. Daha sonra üzerine biraz su vererek
    kaynatın.

    Pideleri biraz ısıttıktan sonra doğrayarak servis tabağına alın. Üzerine salça sosu gezdirin. Daha sonra köfteyi üzerine yayın. Yağda kavrulmuş biberleri de üzerine yayın. Üzerine en son tereyağı gezdirerek sıcak servis yapın.
     
  2. A

    Abdullah Yeni Üye

    Bu pideli köfte çok güzel oluyor...
     
  3. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Bu tur yiyecekleri seviyorum, yagli, etli köfteli felan :))
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş