Pestolu Taze Balık nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında tuana tarafından paylaşıldı.

  1. t

    tuana Yeni Üye

    Pestolu Taze Balık kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    4-5 adet filetosu çıkarılmış herhangi bir taze balık
    (yani kemik ve kılçıkları ayıklanmış ve yarım el büyüklüğünde parçalara ayrılmış balıklar)

    Yemeğin Tarifi
    Fırın kabımızı önümüze alalım. İçini hafifçe sıvıyağla yağlayalım. Taze balık filetolarımızı yan yana içine dizelim. Balıkların üzerine de hazırladığımız pesto sosu kaşıkla düzgünce yayalım. Her zaman yemeğin kendi buharıyla pişmesi lezzetini arttıracaktır. İlkesinden hareketle fırın kabımızın üzerini alüminyum folyoyla örtelim. İsterseniz kapaklı fırın kabınız varsa onu kullanabilirsiniz. Fırını 175 dereceye ayarlayıp, balıklarımızı 20-25 dakika kadar pişirip alalım. Yanına haşlanmış patates dilimleri ya da patates salatası çok yakışacaktır. Afiyet olsun.



    SOSUN TARİFİ

    Önce pesto sosu hazırlayalım: Bunun için ayıklanıp, yıkanmış taze fesleğeni, zeytinyağını bir mutfak robotunun içine koyalım. Üzerine bütün sarmısakları, ceviz veya badem içlerini, krema, tuz ve karabiberi de ekleyip, şöyle 2-3 dakika kadar çekelim. Bütün malzemeler iyice ezilip püre olacak ve boza kıvamında bir sos elde edeceğiz.
     
  2. h

    hanım.eli Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  3. x

    xxblarc Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  4. s

    seher Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  5. d

    damlaçeyiz Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  6. öykü eylül

    öykü eylül Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  7. e

    emiş Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş