Pembeli Pilav tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında ayca tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayca Yeni Üye

    Pembeli Pilav
    Malzemeler
    4 adet pancar
    2 su bardağı pirinç
    2 yemek kaşığı tereyağ
    1 adet kesmeşeker
    1 tatlı kaşığı sirke
    1 tatlı kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin. Pancarların kabuğunu soyup yıkayın. Tencereye kesmeşeker, sirke ve 2 bardak su koyup pancarları 20 dakika kaynatın. Pancar suyunu dökmemelisiniz. Pancarları küp şeklinde doğrayıp bu suda bekletin.

    Tencerede tereyağını eritin, pirinçleri karıştırarak 10 dakika kavurun. Beklettiğiniz pancarları suyuyla birlikte pirince ilave edin. 1 bardak su ve tuz koyup pilav suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı 15 dakika dinlendirip servis yapın.
     
  2. i

    irem Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  3. e

    esra 63 Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  4. y

    yavruceylan Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  5. n

    niryani Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş