Pekmezli Taş Kadayıf nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında turna tarafından paylaşıldı.

  1. t

    turna Yeni Üye

    Pekmezli Taş Kadayıf nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    12 adet taş (yassı) kadayıf
    1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
    2 tatlı kaşığı tarçın

    Kızartmak için;
    1 su bardağı sıvıyağ
    3 adet yumurta

    Şurubu için;
    1 su bardağı pekmez
    1 su bardağı toz şeker
    5 su bardağı su


    Yemeğin Tarifi
    Su ile şekeri tencereye koyup, şeker eriyene kadar karıştırın. Şurubun koyulaşması için 10 dakika kaynatıp, pekmezi ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın.



    Derin bir kasenin içerisinde 3 adet yumurtayı kırıp, çırpın Tavada sıvıyağı kızdırın. Bir cam kaba.soğuk su doldurup bekletin.



    Taş kadayıfların hepsini tek tek yumurtaya bulayıp, kızgın yağda kızartın

    Kızaran taş kadayıfları tavadan alıp, yumurta kokmaması ve fazla yağlı olmaması için soğuk suya batırıp çıkartın.



    Ardından hemen şurubun hepsini tencerenin içerisine atıp .3 dakika kaynatın.



    Şurubu çeken taş kadayıfları servis tabağına alın. Kalan şurubu üzerine döküp, ceviz ve tarçınla süsledikten sonla servis yapın
     
  2. _

    _dilek_ Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  3. n

    narn Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş