Pekmezli Hoşaf tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında aleyna tarafından paylaşıldı.

  1. a

    aleyna Yeni Üye

    Pekmezli Hoşaf nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 kase kuru üzüm
    1 kase kuru elma
    4-5 adet kuru incir
    1 kase kuru mürdüm eriği
    1 çay bardağı pekmez
    4 litre su

    Yemeğin Tarifi
    Öncelikle kuru yemişleri iyice yıkayın. Üzümlerin ve eriklerin sapları varsa, onları ayıklayın. İncirlerin sapını kesip, tavla zarı formunda doğrayın. Büyük bir tencereye alıp, suyunu koyun, yarım saat pişirin. Pekmezini koyun. Bir taşım daha kaynatıp, ateşten alın.
     
  2. n

    nurşen Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  3. e

    ecrin Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş