Pekmezli Armut Tatlısı tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında canay tarafından paylaşıldı.

  1. c

    canay Yeni Üye

    Pekmezli Armut Tatlısı nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    4 adet armut
    1 çay bardağı toz şeker
    1 çay bardağı pekmez
    2 adet karanfil
    1 çay kaşığı tarçın

    Yemeğin Tarifi
    Bir tencereye toz şeker, pekmez, tarçın ve karanfilleri koyup, üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyin. 5 dakika kaynattığınız şurubun içine armutları dik gelecek biçimde yerleştirin. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30 dakika pişirin. Kapağı açık olarak 15 dakika daha pişirin. Hafif derin bir tabağa alıp, soğuyunca servis yapın.
     
  2. s

    sevcan Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  3. h

    havin Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş