Pazılı Yer Elması nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ayfer tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayfer Yeni Üye

    Pazılı Yer Elması nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    15 adet yer elması
    2 adet havuç
    2 adet kuru soğan
    2 adet patates
    Yarım demet pazı
    1 yemek kaşığı un
    1 adet limonun suyu
    1 çay bardağı zeytinyağı
    2 adet kesme şeker
    1 çay kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Pazı yapraklarını ayıklayıp yıkayın.

    Yer elması, patates ve havucu soyun. Su ve limon suyunu karıştırın. Sebzeleri limonlu suda bekletin.

    Zar şeklinde doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Un, kesme şeker, tuz ve 3 bardak su koyun. Sebzeleri ilave edip 20 dakika pişirin. Pazıyı ilave edip 15 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
     
  2. g

    gülşen Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  3. S

    SiNemm Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  4. incii

    incii Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  5. A

    Anahita Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş