Pazılı Gözleme (3 Kişilik) nasıl pişirilir ?

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında fatma tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fatma Yeni Üye

    [​IMG]
    Pazılı Gözleme (3 Kişilik) hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    Yarım kilo pazı
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    1 adet orta boy soğan
    200 gram yağsız kıyma
    Maydanoz, tuz, karabiber
    3 adet yufka
    1 Çorba kaşığı tereyağ


    Yemeğin Tarifi
    Pazı yapraklarını yıkayıp, sularını iyice süzülmesi için kevgirde bekletelim. Sıvıyağlı tavada, önce küçük doğranmış soğanı ve yağsız kıymayı kavuralım.

    Ardından suyu süzülmüş pazıların sap kısımlarını ince doğrayıp ekleyelim. Bu şekilde 3 dakika daha kavuralım. Bu defa doğranmış pazı yapraklarını ekleyip kavurmaya devam edelim. Ateşten almadan 1 dakika önce ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyelim.

    Ateşten alıp soğutalım, 1 yufkayı serelim. Yufkanın ortasına pazılı harçtan yayalım.Yufkanın karşılıklı kenarlarım bohça kapatır gibi kapatalım.

    Pazılı yufkayı, çok az sıvıyağ sürülmüş teflon tavada arkalı önlü pişirelim. Diğer iki yufkaya da aynı işlemi yapalım. Hazırladığımız pazılı gözlemeye, soğutmadan arkalı önlü tereyağı sürüp, servis yapalım.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    metabolizmayı canlandırır.
     
  3. b

    bayanavon Yeni Üye

    fazla kilo aldırır ama lezzetinden gecilmez
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş