Pazı Sarması nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında BELGİN tarafından paylaşıldı.

  1. B

    BELGİN Yeni Üye

    Pazı Sarması nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    2 bağ pazı

    İç Harcı İçin
    500 gr. dolmalık kıyma (orta yağlı)
    1 çay bardağı pirinç
    2 adet kuru soğan
    1 demet maydanoz
    1 demet dereotu
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı kuru fesleğen
    1 çay kaşığı zeytinyağı

    Yemeğin Tarifi
    Öncelikle, pazıları yıkayalım, saplarını keselim ama atmayıp, bir kenarda bekletelim. Pazı yapraklarını bol tuzlu suda 1 dakika kadar haşlayıp, çıkaralım. Başka bir kapta dolmanın harcını hazırlamaya başlayalım. Bunun için soğanı, yemeklik tavla zarı gibi doğrayalım. Pirinci, ince kıyılmış dereotunu, ince kıyılmış maydanozu, kuru fesleğen, zeytinyağı, tuz ve karabiberi de serpiştirerek ilave edelim.

    Tüm bu malzemeye kıymayı ilave ederek iyice karıştıralım, yoğuralım. Pazı yapraklarını büyüklüklerine göre ikiye ya da üçe bölerek içlerine kıymalı harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyarak, rulo şeklinde, dolma gibi saralım.

    Tenceremizin en altına kestiğimiz sapları dizelim, üzerine de dolma sarmalarını yerleştirelim ve 2 su bardağı su ile salçayı karıştırıp, tencerenin kenarından ekleyelim.

    Tereyağını da fındık büyüklüğünde parçalara bölerek dolmaların üzerine koyalım ve 30 dakika kadar, orta ısılı ateşte pişirelim.

    Arzuya göre, yoğurtla servis yapabilirsiniz.
     
  2. m

    matmazel Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  3. e

    emily84 Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  4. z

    zanden Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  5. p

    papatya57 Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  6. b

    bahar Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  7. y

    yulevşan Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  8. k

    katmer Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş