Patlıcanlı Ve Etli Pilav Yapılışı Resimli

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında yeşil tarafından paylaşıldı.

  1. y

    yeşil Yeni Üye

    Resimli Patlıcanlı Ve Etli Pilav yapılışı
    Patlıcanlı Ve Etli Pilav hazırlanışı


    Patlıcanlı Ve Etli Pilav malzemeleri:

    Yarım kilo kuşbaşı doğranmış az yağlı kuzu et
    1 kg patlıcan
    1 adet soğan
    3 domates
    2 bardak pirinç
    tuz
    karabiber

    Patlıcanlı Ve Etli Pilav yapımı

    2 bardak pirinci biraz tuz ilavesiyle sıcak suyla haşlayın patlıcanları alacalı soyup yarım santim kalınlığında bütünlüğünü bozmadan enine doğrayıp acısının çıkması için tuzlu suya yatırın.etinizi yıkayıp düdüklü tencereye koyun bir bütün soğan ve biraz tuz ilave edin 4 su bardağı su ekleyip etiniz iyice yumuşayana kadar pişirin
    patlıcanları tuzlu sudan çıkarın suyunu iyice sıkıp kızgın yağda önlü arkalı kızartın sonra 3 tane bütün domateside kızgın yağda biraz yumuşayacak şekilde kızartın( kızartırken üstüne mutlaka kapak kapatın yoksa yağ sıçratır)
    çapı 25 cmlik bir teflon tencereneyi sıvı yağla yağlayın etleri delikli kepçeyle alıp tencerenin dibine yayın uzun patlıcan dilimlerini tenecerenin ortasına doğru tencerenin iç yanlarını dolduracak şekilde dizin kızarmış domatesleri soyup ince dilimler halinde sıralayın pirincinizi süzüp yıkayın onuda üstüne koyun etsuyundan 3 bardak alıp tuz ve biberini ilave edin( et suyu sıcak olmalı)kısık ateşte suyunu çekene kadar kapağı kapalı pişirin ocağı kapattıktan sonra 10 dakika dinlendirin.tencereyi servis tabağına ters çevirin afiyet olsun...



    [​IMG]
     
  2. K

    Kara Yeni Üye

    Patlıcan et ve pilavın birleşimi gerçekten çok güzel ve lezzet dolu olur
     
  3. a

    abrek Yeni Üye

    olsa da yesek...........
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş