Patlıcanlı Ravioli nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında fatma tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fatma Yeni Üye

    Patlıcanlı Ravioli çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    1 paket hazır Ravioli
    5-6 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Geniş ve derin bir makarna tenceresine su ve tuz koyalım. Su iyice kaynamaya, fokurdamaya başladığında raviolileri ekleyip, 8-9 dakika kadar haşlayalım. Zaten pişen ravioliler hemen suyun yüzüne çıkmaya başlayacaktır. Hemen süzdürüp, geniş bir tabağa yerleştirelim.

    Artık haşlanmış raviolilerin üzerine hazırladığımız sosu kaşıkla gezdirip, en üstüne de rende peynirimizi serpiştirip, servise sunalım.



    SOSUN TARİFİ

    Bu arada sosu hazırlamak üzere patlıcanları alacalı soyalım. Yani bir sıra soyup, bir sıra soymadan patlıcanı hazırlayalım. Sonra da boylamasına dört uzun parçaya bölelim. Şimdi bu uzun parçaları bir kesme tahtasının üzerine yerleştirip birer santimlik dilimler halinde keselim. Sarmısaklarımızı ?dövelim? ya da çok ince ince doğrayalım. Artık geniş tavamıza yağı koyup, erir erimez sarmısakları katıp, 1 dakika kadar tadının yağa iyice geçmesi için kavuralım. Sonra da patlıcanları ekleyip, 8-10 dakika kadar karıştırarak kızartalım. Tuz, biber ve fesleğeni ekleyip, altını söndürelim.
     
  2. s

    sbalcioglu Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  3. k

    kukucu Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  4. tewa

    tewa Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  5. o

    oraj Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  6. s

    sebahat Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş