Patlıcanlı Acılı Makarna nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında buse tarafından paylaşıldı.

  1. b

    buse Yeni Üye

    Patlıcanlı Acılı Makarna çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    1 paket burgu makarna
    3 adet patlıcan
    1 yemek kaşığı domates salçası
    3 diş sarmısak
    3 yemek kaşığı zeytinyağ
    1 çay kaşığı fesleğen
    3 yemek kaşığı parmesan peyniri
    1 tatlı kaşığı pul biber
    Karabiber
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Patlıcanları çizgili şekilde soyun. Küçük küçük doğrayıp tuzlu suda bekletin.

    Bu arada tavada zeytinyağını kızdırın. Yağa dövülmüş sarmısak, patlıcan, karabiber ve tuz koyup arada bir tavayı sallayarak soteleyin. Domates salçası, pul biber, fesleğen, parmesan peyniri ve 1 bardak su ilave edip sosu 15 dakika kısık ateşte pişirin.

    Kaynayan tuzlu suya makarnayı ekleyip, 8-10 dakika haşlayıp süzün. Haşlanmış makarnanın üstüne hazırladığınız sosu koyun. Sıcak servis yapın.
     
  2. B

    BINNAZ SONMEZ Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  3. azelya

    azelya Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  4. S

    SaHRa Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  5. b

    bahar Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  6. h

    hassan27 Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  7. k

    kader duvarcı Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  8. i

    immanuel_71 Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş