Patlıcan Püreli Acılı Makarna nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında BELGİN tarafından paylaşıldı.

  1. B

    BELGİN Yeni Üye

    Patlıcan Püreli Acılı Makarna nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    1 paket acılı (talyetelle) makarna (veya herhangi cins bir makarna da olabilir. Ama ben penne, kalem makarnayı tercih ederim.)

    Yemeğin Tarifi
    Öncelikle makarnaları tuzlu, kaynar suda 8-10 dakika haşlanmaya bırakalım. Sosumuzu hazırladıktan sonra haşladığımız makarnayı süzelim ve hiç yağ eklemeden hazırladığımız sosun içine aktaralım. İki çatal yardımıyla bir güzel karıştıralım ve ılık olarak servise sunalım.



    SOSUN TARİFİ

    Makarnamız haşlanırken biz bir tarafta sosumuzu hazırlamaya başlayalım. Önce közlenmiş patlıcan ve kırmızı köz biberleri (hazır, konserve olarak da satılıyor) çok ince kıyalım, dövülmüş sarmısak ve sızma zeytinyağıyla iyice karıştıralım.
     
  2. s

    sevda Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  3. p

    papatya57 Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  4. x

    xx.buket Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş