Patlıcan Biber Tavası Tarifi

Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    MALZEMELER

    3 orta boy patlıcan

    10 orta boy sivribiber

    1 su bardağı zeytinyağı





    HAZIRLANIŞI

    Ön hazırlık olarak patlıcanların kabuklarını soyup çekirdeklerim temizleyin.

    Bir kase suya 1 çorba kaşığı tuz koyarak karıştırın ve patlıcanları bu suya koyun. Porselen bir kapakla örtüp üzerine bir ağırlık koyun. 30 dakika bu şekilde beklettikten sonra patlıcanları süzdürüp iyice sıkarak acı sularının gitmesi sağlayın. Bir bezle kurulayın.

    Zeytinyağını bir tavada orta ateşte kızdırın. Patlıcan ve biberleri kızgın yağda bir kez alt üst ederek fazla yağlarını alın.

    Patlıcan ve biberleri tabaklara aktarın. Yoğurt ya da domates sosuyla servis yapın.
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Patlıcanın çekirdeksiz olması ve mevsiminde tüketilmesine önem verirseniz tavası çok güzel olacaktır.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş