Patilla / Elazığ tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında fatma tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fatma Yeni Üye

    Patilla / Elazığ nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    Hamuru İçin;
    4 su bardağı un
    1 tatlı kaşığı tuz
    Kibrit kutusu kadar yaş maya (veya 2 çay kaşığı kuru maya)
    Alabildiğince su (kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olucak)

    İç Malzemesi İçin;
    500 gr. kıyma
    Yarım demet maydanoz
    2 adet orta boy kuru soğan
    2 adet orta boy domates
    2 adet yeşil taze biber
    1 yemek kaşığı domates salçası
    2 yemek kaşığı margarin
    1 çay kaşığı tuz
    İsteğe göre baharat

    Yemeğin Tarifi
    Un, su, tuz ve yaş maya ile derin bir kapta kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur, mayalanmaya bırakılır.

    Bir tavada iç malzemeleri; yani ince kıyılmış soğanlar yağda sarartılır. Kıyma eklenip, suyunu salıp çekinceye kadar 10 dakika kavrulur. Tavla zarı doğranmış domatesler, salça eklenip, 4-5 dakika daha sotelenir. İstediğiniz baharatlar, tuz ve çok ince kıyılmış maydanoz eklenip, tavanın altı söndürülür. Soğumaya bırakılır.

    Bir tarafta mayalanan hamurdan, kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Yemek tabağı büyüklüğünde yufkalar açılır, üzerine kıymalı iç harcından 2 yemek kaşığı kadar koyulup, karşılıklı ikiye katlanır. Tekrar üstüne katlanır ve ve kare şeklini alır. Kenarları bastırılır. Teflon tavada yağsız olarak önlü arkalı pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

    Yemekçinin notu: Kırsal kesimlerde ocaklarda sacın üzerinde pişirilir.

    Halime Özdemir/Kırşehir
     
  2. g

    gebe Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş