Patatesli Tavuk Güveç

Konu, 'Yemekler' kısmında BELGİN tarafından paylaşıldı.

  1. B

    BELGİN Yeni Üye

    Patatesli Tavuk Güveç nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    600 gr kuşbaşı tavuk eti
    4 adet patates
    2 adet kuru soğan
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 tatlı kaşığı kırmızı biber salçası
    1 tatlı kaşığı kuru nane
    1 çay kaşığı kekik
    1 tatlı kaşığı tuz, karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Altı adet güveç kabını yağlayın. Kuru soğanları halka şeklinde doğrayıp. güveç kaplarına paylaştırın. Soyulup, yuvarlak doğranmış 2 patatesi soğanların üzerine yerleştirin

    Patateslerin üzerine kuş başı doğranıp tuz, karabiber ile harmanlanmış tavuk parçalarını koyun. Kalan patatesleri yuvarlak doğrayıp, en üste yerleştirin.

    Derin bir kasede bir su bardağı suyla biber ve domates salçasını karıştırıp nane, kekik tuz ve karabiber ekleyin. Hazırladığınız bu sosu, güveçlerin üzerinde gezdirin.

    Üstteki patateslerin yanmaması için güveçleri alüminyum folyoyla kapatın. 180 derecelik fırında 50 dakika pişirdikten sonra, sıcak olarak servis yapın (folyolaları servis sırasında çıkarın).
     
  2. O

    Olcayada Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  3. e

    esmerli203 Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş