Patatesli Sütlü Poğaça Tarifi

Konu, 'Hamurişleri' kısmında Goksel tarafından paylaşıldı.

  1. Goksel

    Goksel Admin Yetkili Kişi

    Patatesli Sütlü Poğaça Nasıl Yapılır ? ,
    Resimli Sütlü Poğaça Tarifi ,
    Sütlü Poğaça Yapımı ,
    Sütlü Poğaça Tarifi

    Malzemeler

    1 çay br. sıvı yağ

    -1 su br. süt

    -1 paket yaş maya

    -Aldığı kadar un

    -1 çorba kş. sıvıyağ

    -1 yumurta sarısı

    -Çörek Otu yada susam

    -İçin için de peynir

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    Derin bir kabın içerisine maya,tuz,sıvı yağ ve ılık sütü ekleyip kıvamı tutturana kadar un ekleyip yoğuralım.Ardından hamurumuzu 15-20 dakika dinlendirelim.Hamur dinlendikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp içlerine peynir ilave edip kapatalım.Son olarak yağlı tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine önce yumurta sarısı sonra da çörek otu yada susam serpin ve önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.

    Patatesli Sütlü Poğaça Tarifi

    Malzemeler

    -3 yumurta, (bir sarı üzeri için ayrılacak)

    - 250 gram margarin, (oda ısısında)

    -1 su bardağı süt,

    -1 paket yaş maya,

    -2 yemek kaşığı toz şeker,

    -1 tatlı kaşığı tuz,

    -Aldığı kadar un.

    İç malzemesi

    -5-6 tane haşlanmış patates,

    -1 kuru soğan,

    -2-3 yemek kaşığı sıvı yağ,

    - Tuz, pulbiber, karabiber

    [​IMG]

    Yapılışı

    Maya ve şekeri, ılık sütün içine koyarak kabarmasını bekleyin.

    Hamur kabınıza, mayalı karışımı, yumurta, yağ ve tuzu koyarak şöyle bir elinizle karıştırın. Sonra unu azar azar ilave ederek elinize yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur hazırlayın.Hamurun üzerini kapatıp, mayalanması için sıcak bir yerde bekletin.Hamurun mayası gelirken içi malzemesini hazırlayabilirsiniz.Patatesleri haşlayın ve sonra kabuklarını soyarak püre haline getirin. Soğanı ince ince doğrayın ve yağda pembeleşene dek kavurun. Üzerine patates püresini ilave edin ve karıştırın.Tuz ve baharatını atarak ocaktan indirin.Mayalanan hamurdan cevizden büyükçe parçalar koparın. Avcunuzun içinde biraz açın, patatesli harcınızı koyun ve kapatın.Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak döşeyin. 15-20 dakika tepside mayalanması için bekletin.Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalın sırt kısmı ile çizikler atın.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana dek pişirin.
     

Sayfayı Paylaş

Misafirler bu sayfaya şu kelimeleri arayarak geldiler:

  1. patatesli sutlu pogaca

    ,
  2. yoğurtsuz patatesli poğaça tarifi