Patatesli Poğaça

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    Malzemeler

    Hamuru için

    2 Çay bardağı sıvı yağ

    4 Çay bardağı ılık su

    2 Adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)

    1 Yemek kaşığı kuru maya

    3 Çay kaşığı tuz

    2 Yemek kaşığı şeker

    Aldığı kadar un

    Harcı İçin

    3 Adet orta boy patates

    1 Adet Kuru soğan

    Kuru nane

    Karabiber

    Tuz

    Hazırlanışı

    Mutfak tezgahının üzerine 1 su bardağı unu döküp ortasını havuz şeklinde açın.

    Tam ortasına tüm malzemeyi koyun ve yoğurun.

    Aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur elde edin.

    Mayalanması için yaklaşık 1-15 saat arası bekletin.

    Sürenin sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alarak elinizle yuvarlak şekiller verin.

    Patatesleri haşladıktan sonra rendeleyin.

    Soğanı küp küp doğrayın.

    Tavaya soğan baharat ve sıvıyağ ekleyerek kavurun.

    Harcın ılınması için bekletin.

    Patatesli harçtan bir miktar alarak açtığınız hamurların içine koyun ve katlayın.

    Fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün.

    180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin.

    Sıcak sıcak servis yapın.

    Afiyet Olsun

    Alıntı.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    soğan eklmeyi unutursanız lezzeti eksik OLUR
     
  3. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Soğansız güzel olmayacağını düşünüyorum bende
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş