Patatesli Patlıcan Yemeği

Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    [​IMG]

    Malzemeler:

    • 5 patlıcan
    • 2 orta boy kuru soğan
    • 7 diş sarımsak
    • 7-8 sivri biber (birkaç tanesi acı olsun)
    • yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
    • 2-3 patates
    • 4 orta boy domates (domatesler küçükse 5 adet)
    • yarım çay bardağı kaynar su
    • tuz
    Hazırlanması:

    1. Patlıcanları alacalı soyup irice küpler halinde doğrayın. Hepsini bir kaba alıp üzerine biraz tuz serperek ovun ve bu halde bir süre bekletin.
    2. Soğanı soyup yemeklik doğrayın, sarımsakları soyun, biberleri temizleyip doğrayın. Hepsini zeytinyağıyla beraber yayvan bir tencereye koyarak kavurun.
    3. Patatesleri soyup doğrayın, tencereye ilave edip bir süre daha kavurun.
    4. Domatesleri soyun, irice küpler halinde doğrayıp tencereye ekleyin. Patlıcanları birkaç kez sudan geçirip tencereye ilave edin. Onları da bir süre kavurduktan sonra kaynamış suyu ekleyin. Bir taşım kaynatıp altını kısın. Tencerenin kapağını kapatıp patatesler pişene kadar pişirin. (patatesler pişince patlıcanlar da pişmiş demektir.) En son tuzu ilave edin.
    5. Servis yaparken çok fazla karıştırmadan, patlıcanları ezmemeye özen gösterek tabaklara paylaştırın.
     

    Ekli Dosyalar:

  2. Murat

    Murat Yönetici

    Yalnız bu zeytinyağlı çok hoş olmuş. Sarımsak tercihi ile Akdeniz kültürünü vermiş.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş