Patatesli Kıymalı Börek ve Peynirli Üçgen Börek

Konu, 'Hamurişleri' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Bu hafta sonu misafirlerimiz vardı onlar için özel şeyler yapmak istedim bunlardan şimdilik sadece iki tanesini sizinle paylaşmak istedim.



    [​IMG]

    Malzemeler:
    Hamuru:


    • 1kg un
    • 1 su bardağı yoğurt
    • yarım su bardağı zeytinyağı
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1- 1,5 su bardağı ılık su
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 75gr tereyağı
    • 2 yumurtanın sarısı
    Patatesli Kıymalı İç harcı:

    • 200gr kıyma
    • 1 büyük patates
    • 2 baş kuru soğan
    • 1 tatlı kaşığı karabiber
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 su bardağı doğranmış maydanoz
    Peynirli İç Harcı:

    • 300gr beyaz peynir
    • 1 su bardağı doğranmış maydanoz
    • 1 yumurtanın akı
    Patatesli Kıymalı Böreğin Yapılışı:

    1. Soğanları yemeklik doğrayıp kıyma ile kavurun. Kıyma bıraktığı suyu çekince soyulup yıkanmış patatesi üzerine rendeleyin. (rendenin büyük gözü ile) Bir süre de patatesi ile kavurmaya devam edip tuzunu, karabiberini ve maydanozunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp böylece 10 dakika kısık ateşte pişirin. Pişince soğumaya bırakıp hamuru hazırlamaya başlayın.
    2. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Yoğurdu, zeytinyağını, kabartma tozunu, tuzu ve ılık suyu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
    3. Hamuru 6 bezeye ayırıp 15 dakika dinlendirin. Bu arada tereyağını eritin. 15 dakika sonunda her bir bezeyi açabildiğiniz kadar ince yufkalar halinde açın. Fırçayla yufkanın her tarafını yağlayın. Yufkayı rulo halinde sarın. Sardığınız ruloları 4 parmak genişliğinde kesin. Kestiğiniz her parçayı anında buzdolabına kaldırıp hamurların donmasını sağlayın. (Eğer börekleri ertesi gün için yapıyorsanız hamurları bu halde 1 gece bekletebilirsiniz.) Aynı işlemi diğer hamurlar için de yapın.
    4. Buzdolabından çıkardığınız donmuş hamurları merdaneyle açarak yaklaşık 10x8 cm ebatlarında dikdörtgenler elde edin. Açtığınız her bir hamura bir tatlı kaşığı içten koyarak rulo şeklinde kapatın. Börekleri katlama yerleri alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
    [​IMG]

    Peynirli Böreğin Yapılışı:

    1. Patatesli ve kıymalı böreğin ikinci aşamasını aynen uygulayın. Üçüncü aşamada ruloları 3 parmak genişliğinde kesin. Kestiğiniz her bir parçayı merdaneyle kare şeklinde açın. (7-8 cm boyutlarında)
    2. Karelerin bir ucuna bir tatlı kaşığı peynirli harçtan koyup üçgen şeklinde kapatın. Kapattığınız uca parmağınızla biraz bastırın. Hepsini yağlanmamış tepsiye alıp üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpip 200C'de üzeri kızarana kadar -yaklaşık 20 dak.- pişirin.
    Notlar:

    1. Bu ölçülerle iki tepsi börek çıkıyor. Bir tepsisini patatesli kıymalı, bir tepsisini peynirli yapabilirsiniz. Bunun için patatesli kıymalı böreğin üçüncü aşamasında hazırladığınız 6 bezeyi üçü patatesli kıymalıda, üçü peynirlide kullanılmak üzere ayırın.
    2. Peynirli böreğin rulolarını patatesliden farklı olarak buzdolabında bekletmeden açın.
     

    Ekli Dosyalar:

  2. Nursena

    Nursena Admin

    Geçenlerde arkadaşlarla toplanmıştık Birgül ile Deniz o kadar güzel börekler yapmışlardıki burada paylaşmadan yapamadım üçgen börek ise harika olmuştu.
     
  3. s

    sailormoon Yeni Üye

    Kezban Ünalan bu kekleri harika yapar bu pastalarıda nereden Kezban yengeee bize pasta yapsanaaaa
     
  4. Murat

    Murat Yönetici

    Kezbanın taifleri her zaman bir numara ancak bir türlü kitap çıkarmadı. Ankara'nın en güzel böreklerini yapar Kezban Ünalan
     
  5. f

    finduk Yeni Üye

    Peynirli üçgen börek demişsinizde resim rulo ücgenin resimlerini ben yapıp müsait bir zamanda eklerim.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş