Patatesli Buzdolabı Böreği Nasıl Yapılır?

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında boğaçhanali tarafından paylaşıldı.

  1. b

    boğaçhanali Yeni Üye

    Resimli Patatesli Buzdolabı Böreği Tarifi
    Patatesli Buzluk Böreği Yapılışı
    Patatesli Buzdolabı Böreği Nasıl Yapılır

    Malzemeler:

    4 adet patates, haşlanmış, rendelenmiş
    2,5 kibrit kutusu beyaz peynir
    2 yumurta
    1,5 su bardağı süt
    125gr tereyağı, eritilmiş, soğutulmuş
    [​IMG]
    Ayrıca:

    3 yufka

    Üzerine:

    1 parça tereyağı
    arzuya göre kaşar peynir rendesi
    pul biber

    Hazırlanması:

    Harç malzemelerini karıştırın. Üç yufkayı her katına harçtan koyarak üst üste dizin. Kenarlarını içe kıvırıp rulo yapın.
    Ruloyu ikiye kesip bir tepsiye alın. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. (dilerseniz bir gece önceden de yapabilirsiniz) Fırına koymadan 15 dakika önce buzluğa alın.
    Fırına vermeden dilimleyip üst malzemelerini serpin, 200C'de pişirin. (Altı çabuk pişiyor, bu yüzden üzeri kızarmadı diye endişe etmeyin, altına bakarak kontrol edin.)
     
  2. n

    neval Yeni Üye

    Patatesleri biraz salça ile kavurunca bu böregin tadı dahada iyi oluyor.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş