Patates kızartması yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Konu, 'Pratik Bilgiler' kısmında Hatice tarafından paylaşıldı.

  1. Hatice

    Hatice Yeni Üye

    Patates kızartması yaparken





    Patates kızartmasında önemli olan kızartmanın lezzeti ve aynı yağın yeniden yemekler veya kızartmalar için kullanılabilmesidir. Yapacağınız şey şu:

    Harlı ateş yağın en büyük düşmanıdır. Yapısını değiştirir, mideye zararlı hale getirir. Doğradığınız patatesleri çok kızgın bir yağ içine değil, normal yanmış yağın içine koyun. Yani yağ tavada cızırdayıp yanık kokusu çıkarmadan patatesleri içine atın.



    Patatesler biraz kızarınca çıkarın. Büyücek bir tabağa alın. Birkaç dakika bekletin sonra yeniden yağa koyun. Bu sırada ince doğranmış bir diş sarımsak da eklerseniz kızartmanız daha lezzetli olur
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    • Evde papates kızartması yapmaya kadar verdiniz, ama patateslerinizin sarı ve kıtır olmasını istiyorsunuz. O zaman yapmanız gereken, doğradığınız patatesleri buz dolabında, buz dolu bir kap içerisinde 1 gece bekletin. Kızarmadan önce kağıt havluyla kurulamayı unutmayın.


    • Patates kızartırken en önemli şeylerden biri yağdır. 100 gramlık bir patatesi kızartırken 1 litre yağ kullanmalısınız, yoksa kızartılan patatesler yağın ısısını hemen düşürür.


    • Patatesleri 160 derece 4 - 6 dakika kızartır. Bu süre içerisinde patateslerin içi kızaracaktır, ancak dışı renk almayacaktır. Bu yüzden yağı emdirmek için patatesleri kağıt havlu üzerine alın ve ikinci kızartmaya kadar 30 dakika bekletin.


    • Kızartılacak olan yiyecekleri önceden baharatlamayın, çünkü baharat yiyeceğin yüzeyinde hoş görünmeyen noktacıklar meydana gelecektir.


    • Kızartma yağının ömrünü uzatabilirsiniz. Yağın sağlıklı bir şekilde defalarca kullanabilmek için, her kızartmadan sonra süzün ve ağzı kapalı, ışık geçirmeyen bir kabın içinde saklayın. Yağın bozulmaması için, yiyecekleri ıslak veya nemli olarak fritöze atmayın.


    • Kızartılacak yiyeceklerin eşit büyüklükte kesilmesi, eşit oranda kızartmalarını sağlayacaktır.


     
  3. N

    Nida Yeni Üye

    Patates kızartmak için yağın temiz duru renkte olması önemli
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş