Pastırma Nasıl Yapılır?

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    Pastırma çok eski bir Türk yiyeceğidirPastırma Nasıl Yapılır? Savaşçı olan eski Türklerin hayatı at üstünde geçtiğindenPastırma Nasıl Yapılır? hattâ davar etinden yapılırPastırma Nasıl Yapılır?





    Kullanılacak malzeme:

    Sırt bölümünün sinirsiz ve mümkün olduğu kadar az yağlı ya da yağsız yerinden kesilen en az 1 kiloluk bir et parçasıPastırma Nasıl Yapılır?

    toz durumuna getirilmiş çemen tohumuPastırma Nasıl Yapılır?

    yeteri kadar tuzPastırma Nasıl Yapılır?

    sarımsak ve kırmızı biberPastırma Nasıl Yapılır?



    Yapımı:

    Et parçasıPastırma Nasıl Yapılır? temin ederPastırma Nasıl Yapılır?



    Pastırma daha çok sonbahara doğru yapılırPastırma Nasıl Yapılır? Tuzlanmış ve çemene bulanmış etler sonbahardaki son sıcaklarda (pastırma yazında) güneşe karşı ve rüzgârlı yerlerde tutulur ve böylece kurutularak olgunlaşırPastırma Nasıl Yapılır? yani pişerPastırma Nasıl Yapılır?
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Pastırmanın evde yapımı zor olsa gerek, ki; marketlerden aldıklarımız bile tam anlamı ile keyif vermiyor. Kayseri pastırmaları hariç tabi.
     
  3. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Evde hic denemedim yapmayi, ancak pastirmanin tadi bir baska oluyor elbette ki. Severim cok.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş