Pastane Tuzlu Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Konu, 'Kurabiye - Bisküviler' kısmında Yalnız Kalpler tarafından paylaşıldı.

  1. Y

    Yalnız Kalpler Misafir

    Misafirleriniz gelecek ve siz ne ikram edeceğinizi şaşırdınız. Pastaneye gidip tuzlu kurabiye alsam mı diye iç geçiriyorsunuz? Onun yerine pastane tuzlusunu siz yapmaya ne dersiniz?

    Malzemeler:
    2 yumurta
    100 gr margarin (eritilmiş)
    1 çay bardağı sıvı yağ
    Yarım paket kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı tuz
    Yarım su bardağı yoğurt
    1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi (kıtırlık vermesi için)
    Un (azar azar eklenecek)

    Üzeri için:
    1 çay bardağı pekmez
    Susam ve çörek otu

    Yoğurma kabımızın içerisine hamur malzemelerinin hepsi alınarak karıştılır. Daha sonra azar azar un ilave edilerek yoğurma işlemi yapılır. Yumuşak bir hamur elde edildikten sonra yoğurulan hamur ikiye bölünüp merdane yada oklava ile açılır. Açılan hamur şekilli kalıplarla kesilir (hamurun inceliği 3 hazır yufka inceliğinde olmalı). Şekilli kalıbınız yoksa hamura simit şeklide verilebilir. Kestiğimiz kurabiyeleri önce pekmeze sonra susama (ya da çörek otuna) batırılır. Fırın tepsisine dizilen kurabiyeler 200 derecede yaklaşık 15-20 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş