Parmak Etli Çilav tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında fadime tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fadime Yeni Üye

    Parmak Etli Çilav nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    4 adet biftek
    2 bardak uzun pirinç
    1 adet kuru soğan
    3 yemek kaşığı margarin
    1 adet yeşil biber
    2 yemek kaşığı nar ekşisi
    1 bardak mantar
    1 çay kaşığı kekik
    Karabiber
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Pirinci bol tuzlu suda 7-8 dakika haşlayın. Soğuk suyla yıkayıp süzün. Tencereye margarin ve pirinci koyup kısık ateşte 20 dakika pişirerek demlendirin.

    Tavanın içine margarini, parmak şeklinde doğradığınız biftekleri, ince doğradığınız mantarları ve zar şeklinde doğradığınız soğanları koyun. Mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Üstüne ince kıyılmış yeşil biberler, nar ekşisi, kekik, karabiber ve tuz atıp 3 dakika daha kavurun. Hazırladığınız harcı pilava katıp servis yapın.
     
  2. o

    ozlem_ank Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  3. m

    meryem Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  4. d

    dooris Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş