Palaimon Bohça Nasıl Yapılır?

Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında mavimelek tarafından paylaşıldı.

  1. m

    mavimelek Yeni Üye

    Palaimon Bohça Nasıl Yapılır
    ResimliPalaimon Bohça Yapılışı
    Somonlu Palaimon Bohça Tarifi

    Palaimon çok değişik bir balık yemeğidir, içerisinde Somon, Ahtapot, karides gibi bir çok deniz ürünü bulundurur. İskorpit balığının yanı sıra mantar ile zenginleştirilen yemek zahmetlidir.
    [​IMG]

    Malzemeler
    750 gram dilim somon
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet ince kıyılmış soğan
    2 diş sarmısak
    50 gram haşlanmış ahtapot
    50 gram haşlanmış kalamar
    5-6 adet karides, 5-6 adet mantar
    100 gram iskorpit balığı
    1 çorba kaşığı soya sosu
    4 dilim mozzarella peyniri
    Karabiber



    Yapılışı
    TEREYAĞINI bir tavaya alın ve eritin. İçine soğan ve ince kıyılmış sarmısağı atıp kavurun. Daha sonra ince kıyılmış ahtapot, kalamar, karides, mantar ve iskorpit balığını ilave edip kavurmaya devam edin. Soya sosu ve karabiber kattıktan sonra tüm malzemeyi karıştırıp kenara alın. Somonları ince dilimleyin. İçlerine harcı pay edin ve her birini bohça şeklinde kapatın. Daha sonra güvece yerleştirin. Üzerlerine mozzarella peyniri koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
     
  2. !pek

    !pek Moderatör

    Bu kadar çok fazla deniz ürünü tat karmaşası yaratabilir. Karidesin pişirim tarzıda buna uymaz gibi.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş