Paçalı Patlıcan

Konu, 'Zeytinyağlılar' kısmında yosun tarafından paylaşıldı.

  1. yosun

    yosun Süper Yönetici

    Paçalı Patlıcan


    MALZEMELER
    1 kg. kemer patlıcan
    9 yemek kaşığı zeytinyağı
    4 yemek kaşığı un
    5 diş sarımsak
    5 yemek kaşığı sirke
    tuz

    [​IMG]

    HAZIRLANMASI
    Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğrayın. Doğranan patlıcanların üzerine tuz serpip yarım saat acısının çıkması için bekleyin. Patlıcanları yıkayıp, sularını sıkıp, kuruladıktan sonra una bulayın. Kızgın zeytinyağında her iki yüzünüde kızartın. Yağını süzdürdüğünüz kızarmış patlıcanları düz geniş kapaklı bir tencereye dizin. Sarımsağı tuzla iyice ezin ve sirkeyi ekleyin. Hazırlanan sosu tenceredeki patlıcanların üzerine döküp kapağını kapatın ve 15 dakika sosunu çekene kadar pişirin.
    Afiyet Olsun...
     
  2. N

    Narin Yeni Üye

    Patlican icerikli yemekler favori listemde yer alir. Özellikle bu, cok lezzetli gibi geldi bana. :)
     
  3. Nursena

    Nursena Admin

    Patlıcanın aşırı yağ tuttugunu hatırlatmak isterim bu nedenle tüketime dikkat.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş