Osmanlı Usulü Keşkül Nasıl Yapılır

Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında kiraz tarafından paylaşıldı.

  1. k

    kiraz Yeni Üye

    Osmanlı Usulü Keşkül Nasıl Yapılır
    Resimli Osmanlı Usülü Keşkül Tarifi
    Osmanlı Usulü Keşkül Yapılışı

    [​IMG]

    Osmanlı usulü keşkül malzemeleri

    4 su bardağı süt

    4 çorba kaşığı pirinç unu

    1 su bardağı tozşeker

    30 gr çekilmiş badem

    50 gr çekilmiş antepfıstığı

    2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi

    Süslemek için

    3 çorba kaşığı file badem

    Osmanlı usulü keşkül hazırlanışı

    Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

    Süt, pirinç unu, badem ve antepfıstığını tencereye alın. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Tozşeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirin.

    Tatlıyı kâselere paylaştırıp üzerini file bademle süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın.
    Osmanlı usulü keşkül artık hazır, afiyet olsun.
     
  2. p

    pepe Yeni Üye

    Keşkül'ün tarihi çok eskilere dayanıyor demekki
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş