Osmaniye yemek kültürü hakkında bilgi?

Konu, 'Soralım Öğrenelim' kısmında bediş tarafından paylaşıldı.

  1. b

    bediş Yeni Üye

    Akdeniz mutfagından olan Osmaniyenin yemek kültürü hakkında bilgi verirmisiniz
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Osmaniyenin Yemekleri Hakkında şunları bilmeniz gerekir.


    Osmaniye mutfağının en önemli malzemesi bulgurdur Bu bakımdan yöresel yemeklerimizin çoğu bulgur ile yapılır;
    içli köfte, mercimek köftesi, çiğ köfte, kısır, sarmaiçi, bulgur pilavı, batırık gibi

    Diğer belli başlı yemeklerimiz ise; tirşik (pancar), toğga, çiçcice (domatesli pilav), kuru fasulye, nohut yemekleri, lahana sarması, patlıcan dolması, yüksük çorbası, malota çorbası, tarhana çorbası, mevsim itibariyle çeşitli sebze yemekleri ve etli kömbedir

    Ayrıca Ramazan Bayramında kuru kömbe ve pekmezli yapılır -TIRŞİK -ÇAKILDAKLI -KISIR -TOĞGA -SÖĞÜRME -BÖREK ÇORBASI
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş