Orjinal Arnavut Trilece Tarifi

Konu, 'Tatlılar' kısmında ender tarafından paylaşıldı.

  1. ender

    ender Yeni Üye

    Arnavut tatlısı olarak bilinen meşhur trileçe nasıl yapılır öğrenmeye hazır mısınız? İşte size orijinal Arnavut trileçe tatlısı tarifi:


    Orjinal Arnavut Trilece Tarifi İçin Malzemeler

    *8 adet yumurta,
    *1 su bardağı toz şeker,
    *2 paket kabartma tozu (elenmiş),
    *12 yemek kaşığı un (elenmiş),
    *1 paket vanilya.

    Sosu İçin:
    *1 litre ılık süt (5 su bardağı süt),
    *500 ml soğuk süt (2,5 su bardağı süt),
    *250 gr süt tozu.

    Karameli İçin:
    *5 yemek kaşığı toz şeker,
    *2 yemek kaşığı margarin (oda sıcaklığında),
    *1 paket krema (200ml).

    hqdefault.jpg

    Nasıl hazırlanır?

    Bir kap içerisine şeker ve yumurta akları konulur. Köpük köpük olana kadar çırpma işlemi gerçekleştirilir. Bu karışıma yumurta sarıları teker teker ilave edilir. Ardından un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilir. Tepsi yağlanıp unlanır. Çırpılan karışım tepsiye dökülür. 200 derece fırında üstü kızara kadar pişirilir. Pişen kek soğumaya bırakılır.

    Sos hazırlığı: Soğuk süt ve süt tozu bir kap içine konulur; güzelce çırpılır. Üzerine ılık süt ilave edilir ve çırpmaya devam edilir - köpürene kadar-.

    Karamel hazırlığı: Teflon tava içine şeker ilave edilir ve şeker eriyene kadar kavrulur. İçine margarin ve krema ilavesi yapılarak bir güzel karıştırılır.

    İlk başta pişen pandispanya her yerinden çatal ile delinir. Hazırlanan sos pandispanyanın üstüne dökülür. Buzdolabında en az 6 sat bekletilir - sos içini çeksin diye-. Ardından hazırlanan karamel sos üstüne dökülür ve afiyet olsun diyebiliriz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş