Oktay Usta Usulü Mantar Sote Tarifi

Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında Tonton tarafından paylaşıldı.

  1. T

    Tonton Yeni Üye

    Mantar sote nasıl yapılır
    Oktay usta resimli mantar sote tarifi


    Mantar sote malzemeleri
    [​IMG]
    * Yarım kg mantar
    * 2 adet orta boy soğan
    * 3 adet çarliston biber
    * 3 diş sarımsak
    * 1 çorba kaşığı salça
    * Tuz
    * Pul biber
    * Sıvı yağ
    * 3 adet orta boy domates
    * Maydanoz
    * 6 adet patates

    Mantar sote tarifi

    Önce tencereye bir miktar sıvı konulur. Doğranan soğan, biber ve sarımsaklar kavrulur. Malzemeler kavrulunca salça eklenir ve pulbiber eklenir. İnce ince dilimlenmiş mantarlar eklenir. Karıştırılarak bir süre pişirildikten sonra doğranmış domatesler ve tuz eklenir. Yemek suyunu çekene kadar pişirilir. Bu arada küp küp doğranmış patatesler ayrı bir yerde kızartılır.

    Yemeği ocaktan almak üzere iken kıyılmış maydanozlar katılarak karıştırılır. Genişçe bir kaba kızartılmış patatesler döşenir . Üstüne hazırladığımız sote yayılır. Ve afiyetle yenir.
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 14 Ocak 2015
  2. K

    Kurban Yeni Üye

    Mantarı çok seviyorum ama sotelenmiş hali pek bana göre değil
     
  3. Murat

    Murat Yönetici

    Oktay usta sürekli kendini geliştiren bir aşçı, 2014 yılında çıkaracağı yemek kitabı ile bunu da gösterecek gibi..
     
  4. Uranüs

    Uranüs Yeni Üye

    Uzun zamandır Oktay Aymeleği takip etmiyorum nedense..
     
  5. Sabır

    Sabır Admin Yetkili Kişi

    Aynen bende artık izlemiyorum.
    Bunun yanı sıra mantarların organik olması durumunda lezzet katlanacaktır.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş