ökse Otu Nasıl Kullanılır

Konu, 'Şifalı Bitkiler' kısmında I$ık tarafından paylaşıldı.

  1. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Şifalı bitkilerin içinde ayrı bir yeri olan Ökse otu nasıl kullanılır sorusuna bu yazımızda cevap bulmaya çalışacagız.

    [​IMG]
    Öksü otunun bilinen Diğer İsimleri : Burç Ağacı, Gökçe Ağacı, Haşişet-üd-dik, Gökçe, Burç, Çekem, Viscum, Mistletoe, Gui
    Botanik Bilgi : Ökseotugiller familyasından,parazit olarak yetişen bir bitkidir. Çapı 100cm’yi bulabilen oldukça sık çatallaşan bir dal sistemine sahiptir gövdesi ise oldukça kısadır ve buradan ağaçların dalına bitki özünü emmek için kökünü salar. Dalların ucunda karşılıklı iki yaprağı bulunur, zeytin yaprağına benzer. Dal uçlarında 2-6 adet sarımsı beyaz renkte küçük çiçekleri vardır. Ekim-Kasım aylarında nohut büyüklüğünde beyaz, yapışkan meyveleri oluşur ve içinde 1-2 adet oval veya köşeli tohumları bulunur.

    Yetiştirildiği Yerler : En çok Türkiye, Bulgaristan, Arnavutluk, Bosna ve Türkistan da en yaygın olarak yetiştiği yerlerdir.
    Toplanması-Saklanması :Ökse otu Mart Nisan aylarında veya Eylül Ekim aylarında toplanır. Meyveleri ayıklanarak atılır. Yaprak ve sapı kurutularak muhafaza edilir.

    Bilinen Bileşimi : Yaprakları; tanen, urson, inosit, viskotoksin, sapotoksin ve glikozit adı verilen maddeleri içerir. Bitkinin meyvelerinin etli bölümünde visin adlı yapışkan madde bulunur. Bununla kuşları tutmak üzere ökse hazırlanır.

    Faydaları Yüksek tansiyonu düşürür. Yüksek tansiyon nedeniyle oluşan baş ağrılarını geçirir. Sinirleri yatıştırıcı, sinirsel spazmları gidericidir. Çarpıntıyı hafifletir. Metabolizmayı düzene sokar. Damar sertliğine karşı yararlıdır. Son zamanlarda yapılan bazı kanser araştırmalarında ökseotunun tümör oluşumunu engellediği saptanmıştır.(Bunun için farklı kanser türlerine göre farklı ağaçların ökseotlarından yapılan iğne türü ilaçlar yapılarak kullanılmaktadır.)

    Kullanım Şekli : 1-2 tatlı kaşığı kurumuş yaprakçık ve genç sürgün üzerine bir bardak kaynar su dökülüp 10-15 dakika süreyle demlendirerek hazırlanan çay, günde üç kez içilir.
     

    Ekli Dosyalar:

  2. b

    bluesim Yeni Üye

    Yararlı bilgilere ek olarak ökse otunun kullanım şekline göre öksü otunun faydaları artar bu nedenle ökse otunun nasıl kullanıldıgını iyi anlamak gerekir.
     
  3. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Ökse otunu yakın bir arkadaşım yatıştırıcı özelliği için kullanıyor oldukça faydalı bir ot
     
  4. a

    asi1 Yeni Üye

    Ökse otunun faydalarını görenler paylaşım ve birikim yapabilirlerse sevinirim
     
  5. S

    Su Yeni Üye

    bu otu dha önce duymuştum internette de olumlu bilgiler var
     
  6. d

    denizz Yeni Üye

    Ökse otunun tıp alanındada çok ilaçta kullanıldıgını duymuştum.
     
  7. Nursena

    Nursena Admin

    Ökse otu kansere karşı bir numaralı ilacıdır.Ökse otunu suda demleyin ve hergün için.Ökse otunu için damar tıkanıklığınız da geçsin.Ayrıca beyin tümörü de ökse otu ile geçmektedir.Ökse otu aktarlarda bulunmaktadır.Defne tohumu romatizma ağrılarında birebirdir.Defne tohumunu bala karıştırıp da içebilirsiniz.1 tatlı kaşığı ballı defne tohumu romatizmayı tedavi eder.Defne ile banyo yapmak da insanı rahatlatır.Üzerlik otu tohumu da evde huzur ve saadet verir.
     
  8. s

    sedacım Yeni Üye

    Dr Ömer Coşkun, migren için çok faydalı olan ökseotu kürünü önerdi.

    GEREKLİ MALZEMELER :
    * 1 su brdağı ılık su,
    * 1/2 tatlı kaşığı (ya da 1 tutam) ökseotu,
    HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Ilık suyun içine, ökseotunu ıslayın. 10 saatin sonunda, kaynatmadan, için. Ökseotunun meyvesi değil sadece dalları ve yaprakları kullanılır. Günde 2-3 defa için.
    * Ökseotu kürü, migrenin yanısıra, her türlü kansere ve şeker hastalığına da yi gelir.
     
  9. z

    zanevya Yeni Üye

    ÖKSEOTU FAYDALARI VE KULLANIMI

    Ökseotu (gökçe) : Ökseotugiller familyasından; genç sürgünleri yeşil, ufak çalı halinde bir bitkidir. Halk arasında çekem, purç, gökçe, gevele, güvelek ve gövelek adlarıyla tanınır. Yapraklarında tanen, urson, inosit, saponin ve viscine adı verilen gayet yapışkan, elastiki, yumuşak bir reçine vardır.

    FAYDALARI
    Yüksek tansiyonu düşürür. Yüksek tansiyon nedeniyle oluşan baş ağrılarını geçirir.
    Nabzı yükseltir. Kalbin atışlarını artırır. Damar kireçlenmesinde faydalıdır. Sara ve Akciğer kanamalarında kullanılır. Spazmları giderir. Hazmı kolaylaştırır. Fazla kullanıldığı takdirde zararlıdır. Bilinci uyuşturur. Adaleleri zayıflatır ve ishal yapar.
    Sinirleri yatıştırıcı, sinirsel spazmları gidericidir. Çarpıntıyı hafifletir. Metabolizmayı düzene sokar.
    Damar sertliğine karşı yararlıdır. Son zamanlarda yapılan bazı kanser araştırmalarında ökseotunun tümör oluşumunu engellediği saptanmıştır. (Bunun için farklı kanser türlerine göre farklı ağaçların ökseotlarından yapılan iğne türü ilaçlar yapılarak kullanılmaktadır.) Herbalist Dokto Ömer Coşkun şeker hastaları için ökseotu çok faydalı bir bitkidir dedi.

    ÖKSE OTU KULLANIM ŞEKİLLERİ

    Doktor Ömer Coşkun Ökseotu ile hazırlanan şifalı bir bitki kürü açıkladı.

    1) GEREKLİ MALZEMELER :
    * 1 su bardağı ılık su,
    * 1/2 tatlı kaşığı (ya da 1 tutam) ökseotu,
    HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Ilık suyun içine, ökseotunu ıslayın. 10 saatin sonunda, kaynatmadan, için. Ökseotunun meyvesi değil sadece dalları ve yaprakları kullanılır. Günde 2-3 defa için.
    * Ökseotu kürü, migrenin yanısıra, her türlü kansere ve şeker hastalığına da yi gelir.


    2) HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ:
    1-2 tatlı kaşığı kurumuş yaprakçık ve genç sürgün üzerine bir bardak kaynar su dökülüp 10-15 dakika süreyle demlendirerek hazırlanan çay, günde üç kez içilir.

    3) ÖKSEOTU ÇAYI HAZIRLANIŞI VE KULLANIMI:
    Ökseotu çayı yalnızca soğuk suda hazırlanır! Yarım tatlı kaşığı (1 gr) bitki (yaprak ve sap), orta boy bir su bardağı dolusu soğuk suda gece boyunca bekletilir, sabahleyin hafifçe ısıtılır ve süzülür. Çay gün boyuna yayılarak yemeklerden önce ve yemek aralarında yudumlanarak yavaş yavaş içilir. Eğer gün boyunca fazlaca içilmesi gerekiyorsa, hazırlanan çay bir termosta saklanabilir. Acil durumlarda, aynı miktar bitki (yaprak ve sap) kaynar deecede sıcak su ile demlenir, 10-15 dakika demlendikten sonra süzülür. Genel olarak, günde 1-3 bardak çay içilebilir.

    Taze Bitki Özsuyu: Taze yapraklar ve saplar yıkanır ve nemliyken mikserde sıkılır.

    Merhem Hazırlamak: Taze beyaz meyveler ezilerek, içyağı veya tereyağı ile iyice karıştırılır ( Donuklarda sadece dıştan kullanılır).
     
  10. Kelebek

    Kelebek Yeni Üye

    Ökse otu ülkemizde çok yetişiyor bu ot türünü değerlendirmek gerekiyor ilaç yapımında bu kadar fazla bitki var ilaç yapan firma yok ne kötü.
     
  11. M

    Mina Yeni Üye

    Meğerse Ökse otunun ne kadar çok faydası varmış teşekkürler bilgi için.
     
  12. s

    sweety Yeni Üye

    Ökse otu ile ne gibi şifalı içecekler yapılabilir başka? bilgisi olan yazarsa sevinirim. Bu arada şifasına inandığım için bu kadar merak ediyorum.
     
  13. Murat

    Murat Yönetici

    Ökse otunu yeni keşfetmiş biri olarak kaybettigim zamana üzülüyorum.
     
  14. A

    Abdullah Yeni Üye

    ökse otu tıp alanında birçok ilaçta kullanılıyor..
     
  15. A

    Abdullah Yeni Üye

    Ökse otu familyasından,parazit olarak yetişen bir bitkidir. Çapı 100cm’yi bulabilen oldukça sık çatallaşan bir dal sistemine sahiptir
     
  16. Şaban

    Şaban Yeni Üye

    Ökse otu aktarlarda bulunmaktadır.Defne tohumu romatizma ağrılarında birebirdir.Defne tohumunu bala karıştırıp da içebilirsiniz.1 tatlı kaşığı ballı defne tohumu romatizmayı tedavi eder.
     
  17. l

    lebenlos Misafir

    Bu cayi benim akrabam icmis adam ölüyormus sabah ac karnina 1 bardak aksamda ac karnina 1 brdak icmis 10 gün süreyle yemek borus mide barsaklari zarar görmüs iltahap bagirsaklarinda olmus yemek borusunda daralma olmus bunun neresi yararli acaba yoksa yanlismi cayi hazirlamis.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş