Norveç'in Meşhur Yemekleri

Konu, 'Yemekler' kısmında kiraz tarafından paylaşıldı.

  1. Norveç'in Ünlü Yemekleri
    Norveç meşhur Yemekleri
    Norveç'in Ünlü Yemekleri nelerdir


    Norveç'in Ünlü Yemekleri şu şekildedir..Oslo Usulü Yumurta ,Norveç Türlüsü,Norveç Keki,Norveç Çorbası,Balık çorbası ,Elmalı Norveç Keki,Norveç Somon Izgara,Norveç Bisküvileri..


    Norveç'in Ünlü Yemekleri Tarifleri

    Oslo Usulü Yumurta

    Malzemeler

    7 yumurta
    1+1/2 çorba kaşığı Tereyağı
    7 ançüez filetosu
    1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
    1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)

    Yapılışı

    Orta boy bir tavada, Tereyağını orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca, ateşi biraz kısıp yumurtaları teker teker tavaya kırarak 2-3 dakika, akları katılaşana kadar, üstlerine erimiş tereyağdan gezdirerek pişiriniz.
    Tavayı ateşten alıp, bir spatulayla yumurtaları biçimlerini bozmadan, ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Her yumurtanın akına 1 ançüez filetosu yerleştiriniz. Üstlerine kırmızıbiber ve maydanozu serpip, servis ediniz.


    Norveç Çorbası

    Malzemeler

    30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
    2 arpacık soğanı (ince doğranmış)
    4 küçük patates (kabukları soyulup, iri zar biçiminde doğranmış)
    1 çorba kaşığı un
    5 su bardağı et suyu
    1 çorba kaşığı limon suyu
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    1 defne yaprağı
    1 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış)
    2 orta boy salatalık (kabukları soyulup, kalın dilimlenmiş)
    250 gr (1 su bardağı) krema

    Yapılışı

    Yağı, büyük bir tencerede, orta ateşte eritip, soğanları koyarak 3-4 dakika, pembeleşene kadar pişiriniz. Patatesleri ekleyip 4 dakika, sürekli karıştırarak kızartınız.
    Unu serpip, tavuk suyunu yavaş yavaş, sürekli karıştırarak akıtınız. Limon suyu, tuz, biber, defne yaprağı, dereotu ve salatalık dilimlerini katıp çorbayı sürekli karıştırarak kaynatınız.
    Kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp, ateşin altını iyice kısarak, çorbayı arasıra karıştırarak pişiriniz.
    Tencereyi ateşten alıp, çorbayı büyük bir kasenin üstüne oturtulmuş tel süzgeçten tahta bir kaşığın tersiyle ezerek geçiriniz. (Süzgeçte kalan posayı ve defne yaprağını atınız.)
    Çorbayı yeniden tencereye boşaltıp, kremayı katarak ağır ateşe oturtunuz. Sürekli karıştırarak, 3-4 dakika ısıtınız.
    Tencereyi ateşten indirip, çorbayı ısıtılmış bir kaseye boşaltarak servis ediniz.
    İsterseniz üzerini ince salatalık dilimleriyle de süsleyebilirsiniz.



    Elmalı Norveç Keki

    Malzemeler

    2 yumurta
    225 gr pudra şekeri
    100 gr yağ
    150 gr sütün üstünde tutan kaymak
    175 gr un
    3 çay kaşığı kabartma tozu
    3-4 elma

    Yapılışı

    20 x 30 cm. boyundaki tepsiyi yağlayıp un serpiştirin. Yumurtalarla şekerin 200 gr'mını, karışım koyulaşıp krem haline gelene dek ve yukarı kaldırıldığında iz bırakacak biçimde olana dek çırpın. Yağ ve sütü başka bir tencereye koyun. Kaynama noktasına ulaşana dek karıştırın ve bu durumdayken yumurtalarla şeker karışımına ekleyin. Un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra unun topaklanmamasına özen göstererek karışıma katın. Karışımı hazırlanan tepsiye boşaltın. Elmaların kabuğunu soyup ortalarını aldıktan ve dilimledikten sonra hamurun üstüne dizin. Üzerine de kalan şekeri serpip, orta kızgınlıktaki fırında iyice kabarıp rengi kızarana dek 20-25 dakika pişirin. Tepside soğumasını bekleyin ve dilimlere kesip servis yapın.
  2. norveçin yemeklerini gidip norveçte yemek lazım
  3. Misafir

    Misafir Misafir

    :cool: çug guzel amma çug az..!:p:eek::cool:
  4. Misafir

    Misafir Misafir

    Balık mı yiyeceğiz şimdi?

Sayfayı Paylaş