Nohutlu Kapama

Konu, 'Yemekler' kısmında turna tarafından paylaşıldı.

  1. t

    turna Yeni Üye

    Nohutlu Kapama nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    500 gr kuzu kuşbaşı et veya kemikli kuzu kol
    2 adet kuru soğan
    20 adet arpacık soğan
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    3 su bardağı pirinç
    2 su bardağı haşlanmış nohut
    1 çay kaşığı tane karabiber
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı tuz, karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Pirinci ılık tuzlu suyun içersinde 10 dakika kadar bekletin.



    Etleri yıkayın. Soğanların kabuklarını soyup, yıkayın. Arpacık soğanları bütün diğerlerini dörde bölerek kullanın. Bakır ya da ateşe dayanıklı cam bir tasın içinde eti, soğanları, tuz, karabiber, tane karabiber, biber salçasını ve bir kaşık tereyağını iyice harmanlayın. Yuvarlak bir tepsinin tam ortasına tası kapatın. Tasın üzerine bir ağırlık koyun (o da ateşe dayanıklı olmalı). Tepsiye 3 su bardağı sıcak su ekleyip, ocağa alın. Kısık ateşte 45-50 dakika pişirin. Tepside kalan boşluğa haşlanmış nohutları yayın. Pirinçleri ekleyin, kızdırdığınız tereyağını üzerinde gezdirin. 2 su bardağı sıcak su koyarak Tası yerinden oynatmadan pirinçleri karıştırın.



    Kısık ateşte pilav suyunu çekene dek pişirin. Tepsinin ortasındaki tası alıp, servis yapın.
     
  2. a

    azra02 Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  3. k

    kasetçi Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  4. f

    fahribaram Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  5. b

    busriş Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  6. İstanbulbalikcisi

    İstanbulbalikcisi Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş