Nevzine Tatlısının Yapılışı

Konu, 'Güncel' kısmında gti mehmet tarafından paylaşıldı.

  1. g

    gti mehmet Yeni Üye

    Nevzine Tatlısı Nasıl Yapılır
    Nevzine Tatlısının Yapılışı
    Nevzine Tatlısı Tarifi Resimli,


    Malzemeler

    Yaklaşık 5 su bardağı un
    250 gr tereyağı (eritilmiş, soğutulmuş)
    1,5 su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
    3 çorba kaşığı tahin
    3 çorba kaşığı yoğurt
    1 çay kaşığı karbonat tozu
    1 su bardağı pekmez



    Yapılışı:

    Fırını 180 (turbo 160) derecede ısıtın. Orta boy bir tepsiyi yağlayın. Pekmez dışındaki malzemeleri yoğurma kabına alın. Hiç mıncıklamadan, avuç ayasıyla okşar gibi karıştırarak yoğurun. Hamur birleşmevecek, parça parça bir kıvamda kalacak. Sert kıvamda olacak. Orta boy bir tepsiyi yağlayın. Hamuru içine alıp gene avuç içiyle bastırarak tepsiye eşit kalınlıkta yayın. 1-2 santim kalınlıkta olabilir. Tepside bastırdığınız sırada hamur sıkılaşacak. Sıcak fırının orta rafında üzeri pembeleşene kadar, yaklaşık yarım saat fırınlayın. Bıçakla kare kare kesin. 5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Sıcakken üzerine oda sıcaklığındaki pekmezi gezdirin. 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Arzu ederseniz pekmez yerine şeker şerbeti de kullanabilirsiniz. 2 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı limon suyu ile şerbet hazırlayabilirsiniz.


    [​IMG]
     
  2. p

    pepe Yeni Üye

    Nevzine tatlısı hangi yöreye ait adını ilk kez duydum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş