Nevzine / Gaziantep nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında fadime tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fadime Yeni Üye

    Nevzine / Gaziantep nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    Hamuru İçin;
    1 paket margarin (125 gr. eritilip, ılıtılmış)
    2-3 yemek kaşığı tahin
    ½ çay bardağı sıvıyağ
    1 adet yumurta
    3 yemek kaşığı yoğurt
    2 çay bardağı dövülmüş ceviz
    1 paket kabartma tozu
    500 gr. veya 5 su bardağı un

    Şerbeti İçin;
    3 su bardağı toz şeker
    3,5 su bardağı su
    1 yemek kaşığı limon suyu

    Yemeğin Tarifi
    Derin bir kasede unu, kabartma tozunu, eritilip, ılıtılmış margarini, sıvıyağı, yumurta ve yoğurdu ayrıca tahini, dövülmüş cevizi karıştırarak yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.

    Yağlanmış bir tepsiye bu yumuşak hamuru yayalım. Bir bıçak yardımıyla kare kare kesip, çatalla şekil verelim. 10 dakika önceden ısıtılmış ve 175 dereceye ayarlanmış fırında, 45 dakika kadar pişirelim.

    Tatlı soğuduktan sonra üzerine şerbeti sıcak olarak döküp, servise sunalım.

    Beyza Özer/Manisa
     
  2. GuL

    GuL Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  3. g

    gamzeli0106 Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  4. K

    Karakiz Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  5. m

    manolyacık Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş