Nefis Kestaneli Et Tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında FERAH tarafından paylaşıldı.

  1. F

    FERAH Yeni Üye

    Kestaneli Et nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    500 gr. dana kuşbaşı (sokum)
    2 yemek kaşığı margarin
    4 adet soğan
    250 gr. ayıklanmış kestane
    1 yemek kaşığı soya sosu
    1 çay kaşığı domates salçası
    1 adet kırmızı biber
    Tuz
    Karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Etleri yıkayın. Üzerini kapatacak kadar su koyup, 35 dakika pişirin.

    Etleri yağla birlikte tencereye yerleştirin. Pembeleşene kadar kavurun. Soğanları dörde bölüp, kestaneleri de bütün olarak etlerin içine atın. Karıştırarak, kavurun.

    Nar gibi kızaran etlerin üzerine soya sosunu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Salçayı atıp, karıştırın. Üzerini kapatacak kadar su koyun. İyice pişirin. Kıydığınız kırmızı biberi, pişen kestaneli ete ilave edin.
     
  2. şımarık

    şımarık Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  3. f

    fahriyecandan Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  4. b

    bernina Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  5. Murat

    Murat Yönetici

    Domates salçası olduğu için Akdeniz değildir. Kesin İç Anadolu'ya aittir.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş