Neden Tarçın Tüketmeliyiz?

Konu, 'Sağlıklı Beslenme ve Diyet' kısmında Kutup Yıldızı tarafından paylaşıldı.

  1. K

    Kutup Yıldızı Yeni Üye

    Doğal ilaç niteliğinde olan tarçın öncelikle tip 2 diyabet ve zayıflama olmak üzere bir çok hastalıkta çok etkili bir baharattır. Tarçın dünya çapında bilinen en eski baharatlardan biri olarak bilinmekte olup bu baharatın elde edildiği ağacın ana vatanı Sri Lanka’dır. Ağacın kabuğundan elde edilen bu baharat sağlık açısından çok önemli maddeler içerir. Doğal ilaç olarak kullanılan tarçın aynı zamanda çay olarak içilebileceği gibi çeşitli yiyeceklerin üzerine serpilerek de tüketilebilmektedir.

    İşte Tarçının Bilinmeyen Faydaları Şunlardır:

    *Kolestrolü düşürür. Günde sadece yarım çay kaşığı tarçın tüketilmi kötü kolestrolü ve yüksek trigliserit seviyelerini düşürmektedir.

    *Zayıflama ve Tip 2 diyabet tedavisinde çok etkili olan tarçın kan şeker kontrolüne yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda aşırı açlık ataklarını da engelleyerek kilo kontrolünde de en önemli yardımcınızdır.

    *Kalp hastalıklarından ve yüksek tansiyondan koruyan tarçında bulunan kalsiyum ve lif kalp damar sistemini güçlendirici etkide bulunmaktadır.

    *Kan kanseri ve lenf kanserinde kanserli hücrelerin bölünmesini azaltan tarçın kalsiyum ve lif kombinasyonu ile safra salgısını artırarak kolon hücrelerinin zarar görmesini yani kolon kanserini önler.

    *Diş ağrısı ve ağız kokusu giderici olarak kullanılabilmektedir.

    *Tarçın grip için çok faydalı bir doğal ilaç olarak özellikle kış aylarında sık tüketilmektedir. Bir çay kaşığı bal ve çeyrek çay kaşığı tarçın karıştırılıp 3 gün boyunca devamlı yenirse öksürüğe, soğuk algınlığına ve sinüzite karşı faydalı sonuç alabilirsiniz.

    *Tarçın beyin için iyi bir toniktir. Hafıza kayıplarını önleyici etkisinin yanı sıra bilişsel fonksiyona, hafızaya, zihinsel performansa iyi geldiğini, uyanıklığı ve konsantrasyonu artırdığı da söylenmektedir.

    *Enfeksiyonlara iyi gelir. Mentürasyon dönemini rahat geçirmenize yardımcı olur. Adet kramplarında ve diğer adet sorunlarında tercihen kullanılabilir.

    *Anne sütünü artırıcı özelliği bulunmaktadır. Romatizmal ağrıları azaltıcı etkisi bulunmaktadır.

    *Tarçın pek çok yiyeceğe baharat olarak eklenerek hazmı kolaylaştırabilmektedir. Özellikle hazımsızlık, mide bulantısı, kusma, mide sorunları, ishal ve gazda çok etkili olup bağırsak ve mide gazı çıkarma konusunda yardımcıdır. İshali ve sabah halsizliğini gidermede etkili bir sindirim toniğidir.

    *İdrar yolları enfeksiyonlarına iyi gelir. Pıhtılaşma önleyici etkisi bulunmaktadır.

    *Baş ağrısı ve migrende faydalıdır. Sivilce tedavisinde kullanılabilir. Kanı temizleyici özelliği bulunmaktadır. Bir kaç damla limon suyuna bir iki çimdik tarçın karıştırılarak elde edilen macun sivilce ve siyah noktalar üzerine oldukça faydalıdır.

    *Kan akışını ve metabolizmayı hızlandırıcı kasları gevşetici özelliği bulunmaktadır.

    *Bal ve tarçın karışımı bağışıklık sistemini güçlendirir, halsizliği yok ederek ömrü uzatır. Ayrıca yaşlanmayı geciktirici etkiye sahiptir. Çok zengin bir manganez , fiber (lif), demir ve kalsiyum kaynağı olarak her gün mutlaka bir miktar tüketilmelidir.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş