Nar Şuruplu Hindi Fırın tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında ayşe tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayşe Yeni Üye

    Nar Şuruplu Hindi Fırın tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    1 adet temizlenmiş bütün hindi (ya da yarım hindi)
    5 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı bal
    1 çay kaşığı tuz, karabiber
    1 adet orta boy kuru soğan
    2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

    Sos için;
    1 adet narın suyu
    1 yemek kaşığı tereyağı
    2 yemek kaşığı un
    3 su bardağı su (pişen hindi suyuyla karıştırılacak)
    1 çay kaşığı tuz, karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Öncelikle, temizlediğiniz hindiyi akan suyun altında iyice yıkayıp süzün. Hindinin her tarafını kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın.

    Şimdi de ellerinizi iyice yıkayarak, bir kaseye koyduğunuz zeytinyağına batırarak hindinin her tarafına zeytinyağı sürün.



    Aynı şekilde balı da elinize alıp hindinin her tarafına yedirin.



    Son olarak, tuz ve karabiberi de serpiştirerek ovun.



    Diğer taraftan, soyulmuş kuru soğanların her birini dörde bölüp hindinin içine yerletirin. Eğer yemek için kullandığınız hindi yarımsa üzerine dağıtabilirsiniz.



    Sıra şimdi hindiyi pişirmekte. Benim ilk önerim, hindiyi büyük bir fırın poşetinin için yerleştirip 175 dereceye ayarlı fırında en az 2,5-3 saat pişirmeniz. Ye da hindiyi fırın tepsisine yerleştirip üzerini örtmeden de pişirebilirsiniz. Ancak, bu şekilde pişirdiğiniz hindinin üzeri iyice kahverengileşerek, pişme süresi tamamlanmaadn yanıyor olduğu izlenimi verebilir. Böyle bir durumda, hindinin kahverengileşen yerlerini alüminyum folyoyla kapatıp yanmasını önleyebilirsiniz. Ancak bu üzeri açık pişirme yönteminde, her 30 dakikada bir fırının kapağını açıp önceden erittiğiniz tereyağını ve hindinin tepsideki suyunu hindinin üzerinde gezdirmeniz gerekir.



    Üçüncü bir önerim, ben pek kullanmasam da doğru bir pişirme tekniği olan hindiyi hazırladıktan sonra her tarafını alüminyum folyoyla kapatarak fırın tepsisinde pişirme tekniğidir.



    Hangi tekniği kullanırsanız kullanın, arada bir hindinin pişip pişmediğini kontrol edin.

    Sos için, küçük bir tencerede yağı eritip yağı ekleyerek iyice sararıncaya kadar, 3-4 dakika kısık ateşte kavurun. Böylece unun kokusu gidecektir.



    Üzerine azar azar, pişen hindi suyuyla tamamladığınız 3 bardak suyu ekleyin.

    Nar suyunu da hemen ilave edip sosu, sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika daha kaynattığınız sosu ocaktan alın.



    Sosu pişen hindinin üzerine gezdirip varsa nar taneleri ve kestanelerle hindiyi süsleyip servise sunun.



    Püf noktası

    Hindinin görünümünün daha güzel olmasını istiyorsanız, fırına vermeden önce hindinin bacaklarını mutfak ipliğiyle (keten iplik) birbirne bağlayabilirsiniz. Böylece hindi bütün kalacaktır.
     
  2. Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  3. e

    elif Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş