Nane Yapraklı Limonata-2 tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında turna tarafından paylaşıldı.

  1. t

    turna Yeni Üye

    Nane Yapraklı Limonata-2 nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    6 adet orta boy limon
    3 su bardağı toz şeker
    6 su bardağı su
    7-8 adet taze nane yaprağı

    Yemeğin Tarifi
    Orta boy bir tencereye şekeri koyup üzerine suyu ekleyin ve orta ısılı ateşte kaynamaya bırakın. Şeker iyice eriyip, şurup kaynamaya başlayınca ateşi kısıp, 7-8 dakika daha kaynatıp, altını söndürün. Bir kenarda bekletin. Öte yandan limonları akar suyun altında iyice yıkayın, kurulayın ve kuşbaşı et büyüklüğünde parçalara ayırın. Sonra bu limonları mutfak robotunun içinde kabuklarıyla beraber en az 4-5 dakika iyice püre haline gelinceye kadar çekin. Püre halindeki limonları temiz bir bez tülbent veya sıkı örgülü bir tel süzgeçle süzün. Süzgeçten süzülen sulu kısmı büyük bir sürahinin içine boşaltıp, üzerine soğuyan şerbeti ekleyin. Karıştırarak içine ince doğranmış taze nane yapraklarını ilave edin.

    Şimdi durun ve tadına bakarak soğuk su ilave etmeye başlayın. Istediğiniz tadı ve yoğunluğu yakalayana kadar su eklemeye devam edip, bırakın. Sonra sürahinin ağzını sıkıca kapatarak buzdolabına koyun ve iyice soğutup, bardaklara koyarak servisini yapın.
     
  2. t

    tava Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  3. h

    helinnn Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş