Muzlu Kayısı Tatlısı tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında ayşe tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayşe Yeni Üye

    Muzlu Kayısı Tatlısı nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    20 adet kuru kayısı
    1 su bardağı toz şeker
    2 su bardağı su
    20 adet ceviz içi
    3 adet muz

    Yemeğin Tarifi
    Öncelikle yıkanmış kayısıları ufak bir tencereye koyalım. Üzerine 2 su bardağı suyu ve toz şekeri de ekleyerek, kısık ateşte 20 dakika kadar pişirelim. Pişen kayısıları soğuttuktan sonra bir servis tabağına dizelim. Üzerlerine dilimlediğimiz muz dilimlerini yerleştirelim ve cevizlerle süsleyelim. Tencerede kalan kayısı suyunu da tatlının üzerine şerbet gibi gezdirerek servise sunalım.
     
  2. k

    kadriye Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  3. z

    züleyha Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş