Muzlu Ekmek Tatlısı tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında asi1 tarafından paylaşıldı.

  1. a

    asi1 Yeni Üye

    Muzlu Ekmek Tatlısı tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    125 gr. margarin
    2 bardak un
    1 bardak tozşeker
    8 yemek kaşığı süt
    4 adet muz
    1 çay kaşığı karbonat
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    1 tutam tuz

    Yemeğin Tarifi
    Un, kabartma tozu ve tuzu mikser kabına koyun. Yavaş yavaş sıvıyağ ve şeker ilave edip karıştırarak kek hamuru yapın. Muzları ayrı bir kapta çatalla ezip süt ilave edin. Bu karışımı da hamura ekleyin. 10 dakika düşük devirde mikserde çırpın.

    Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün. Üstüne çatal batırarak birkaç yerinden delin, 160 derecelik fırında 1,5 saat pişirin.
     
  2. t

    tuuce Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  3. e

    esra özdemir Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  4. b

    black Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  5. t

    talyan03 Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  6. c

    chilek-pinar Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş