Mutfaktaki Kötü Kokuları Önlemek İçin Neler Yapmalıyız? Yemek Pişirirken Yapılması Gerekenler Nelerd

Konu, 'Pratik Bilgiler' kısmında Kutup Yıldızı tarafından paylaşıldı.

  1. K

    Kutup Yıldızı Yeni Üye

    Bu yazımda mutfak için pratik bilgilerden bahsedeceğim. Yemek pişirirken yapılması gerekenlerden ya da mutfaktaki kokuları önlemek için neler yapabileceğiniz ile ilgili bu yazımı mutlaka okumalısınız.

    Örneğin et kızartırken (ızgara ya da tavada ) etinizi soğuk suda iyice yıkarsanız bu etinizin suyunu salmamasına yardımcı olarak pişen etiniz daha lezzetli olmasına yardımcı olacaktır.

    Mutfakta kötü kokuları önlemek için
    Yemek pişirirken mutfaktaki kötü kokuları önlemek için kesme şeker ya da tarçını ocağın hemen yanında yakarsanız bu kokuyu çekerek mutfağa sinmesini engelleyecektir.

    Sütün kaymaksız olması için
    Sütünüzün kaymaklı olmasını istemiyorsanız kaynatırken içine bir parça tuz atmalısınız. Böylelikle sütünüz kaymak tutmayacaktır.

    Yumurtayı kaynatırken çatlamaması için
    Yumurta kaynatırken çatlamasından şikayetçi misiniz? Bunun için yumurtaları kaynatmadan önce dibini toplu iğne ile delin. Ayrıca yumurtaları kaynattığınız suya sirke eklerseniz bu da yumurtaların çatlamasını engelleyecektir.

    Elinizdeki soğan sarımsak kokusunu önlemek için
    Yemek yaparken soğan ya da sarımsak kokusu elinize sindiyse bunu önlemek için elinizi haşlanmış patates ile ovabilirsiniz.

    Buzların çabuk erimemesi için
    Yemek masanızda buzların çabuk erimesini istemiyorsanız buz kabınızı alüminyum folyo ile kaplayabilirsiniz.

    Kızartma patatesin yağlı olmaması için
    Patates kızartırken çok yağlı olmasını istemiyorsanız doğradınız patatesleri süt dolu bir kapta bekletip kurulayarak kızartmalısınız. Böylelikle fazla yağ çekmeyecektir.
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Kesinlikle mutfakta bir şey yaparken pencereyi açarım ağır yemek ise aynı zamanda aspiratörü açarım.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş