Mutfakta Yararlanabileceğiniz Bazı Püf Noktaları

Konu, 'Pratik Bilgiler' kısmında Kutup Yıldızı tarafından paylaşıldı.

  1. K

    Kutup Yıldızı Yeni Üye

    Mutfakta iş yaparken kimi zaman yemeği lezzetlendirecek kimi zamansa uzun süreli saklama sağlayabileceğiniz püf noktalarına ihtiyaç duyarsınız. Şimdi sizlere mutfakta yararlanabileceğiniz bazı püf noktalarından bahsetmek istiyorum.


    • Maydanoz ve dereotunu buzdolabında tazeliğini kaybetmeden uzun bir süre saklayabilmek için yapmanız gereken, maydanoz ve dereotunu iyice yıkadıktan sonra temiz bir peçeteyle iyice kurulamak ve temiz kapaklı bir naylon kutuya koyup buzdolabına kaldırmak olmalıdır.

    • Sertleşmiş kurabiyelerin üzerine elma dilimleri koyup kapalı bir kutuda bekletirseniz yumuşacık olduklarını göreceksiniz.

    • Çiğ et, tavuk, balık gibi yiyecek maddelerini temizlemek için kullandığınız mutfak aletlerini yıkamadan asla başka bir şeyde (sebze, meyve kesmek, unlu gıdalar hazırlamak vb.) kullanmamalısınız.

    • Yağda kavrulan unun içine katacağınız suyun veya sütün ılık olması, unun pütür pütür olmasını önlemektedir.

    • Patatesin kavrularak kullanıldığı yemeklerde taze patates kullanılması, kavurmanın daha lezzetli ve kıtır kıtır olmasını sağlamaktadır. Çünkü taze patatesin nişasta oranı daha azdır ve böylece kavrulan patatesleriniz ezilip dağılmaz.

    • Sütlü tatlılarda vanilyanın daha iyi hissedilmesi için vanilyayı, tatlınızı ateşten indirir indirmez ilave etmelisiniz.

    • Hamurunuzun yeterince mayalandığını anlamak için üzerine parmağınızla bastırın. Kısa sürede eski şeklini alıyorsa mayalanmış demektir.

    • Mayalanmış hamurdan iyi sonuç almak için mayalanma işlemi bittikten sonra birkaç yumruk darbesiyle tekrar yoğurmak ve şekillendirme işlemini daha sonra yapmanız gerekir.

    • Hamurun kısa sürede mayalanması için iki yöntem deneyebilirsiniz. Birinci yöntem gerekli sıcak ortamı yaratmak için fırınınızı 35-40˚C ısıtarak kapatınız. Daha sonra hazırlamış olduğunuz hamuru içine koyarak 10-15 dakika dinlendiriniz. İkinci yöntem ise hamuru yoğurma esnasında yoğurma kabını ısıtılmış su dolu bir kabın içine oturtmaktır.
    • Şekil vermiş olduğunuz hamurlu malzemeyi yaklaşık 250˚C de güzel kırmızılık elde edinceye ve kabarıncaya kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika).

    • Vanilyalı puding yaptığınızda, pudingi koyacağınız kaselerin içine önceden çıkarılmış hurma koyarsanız, hem daha lezzetli hem de daha besleyici olur.

    • Hazırladığınız pastayı fırına attığınız zaman pişirme süresinin ortasında dışarı çıkarıp, üzerine yumurta akını az pudra şekeri ile çırparak beze hamuru hazırlayın. Pastanızın tadındaki değişiklikten herkes memnun kalacaktır.

    • Tavuğu unlayıp kızartmadan evvel dolapta soğukta tutmalısınız.

    • İçine bir likit katmadan evvel un ve yağı iyi kavurursanız sos daha iyi olur.

    • Patates önceden tuzlu suda kaynatılırsa fırında daha çabuk pişer.

    • Sos sulu ise biraz un veya nişastayı suda eritip ondan sonra ekleyin.

    • Fırında patates yapmadan önce 10-15 dakika haşlayın ve çatalla delin. Böylece daha kolay pişecektir.

    • Yaptığınız böreğin daha lezzetli olmasını ve kıvamında pişmesini istiyorsanız fırına koymadan önce birkaç saat buzdolabında bekletin. Böylece çok daha lezzetli olacaktır.

    • Suya sirke atarsanız yumurtanın akı dağılmaz.

    • Peynirin kesik kenarlarını tereyağ ile yağlarsanız sertleşip kurumaz.

    • Bir kaşık elma sirkesi yemeğin tatlı tadını alır.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş