Mutfakta İşinizi Kolaylaştıracak İpuçları

Konu, 'Pratik Bilgiler' kısmında Kutup Yıldızı tarafından paylaşıldı.

  1. K

    Kutup Yıldızı Yeni Üye

    Pratik Bilgiler

    Mutfakta işinizi yaparken pratik yapabileceğiniz birkaç işlem öğrenmeye ne dersiniz? Eğer neden olmasın diyorsanız yazımı okumaya başlayabilirsiniz.

    • Dibi çok fazla yanmış tencereye bol miktarda soda koyup az miktarda su eklemesi yapmanız durumunda bir gece beklemelisiniz.

    • Emaye kaplarınızı, içine patates kabukları atılmış suda 2-3 dakika kaynattıktan sonra deterjanlı su ile yıkarsanız, pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.

    • Cam, avize, ayna gibi eşyalarınızı su, mavi ispirto, sirke ve bir iki damla sıvı deterjan karışımı ile silerseniz pırıl pırıl görünüm elde edebileceksiniz.

    • İşe başlamadan önce mutlaka ellerinizi yıkamalısınız.

    • İster kırık ya da çatlak, ister sağlam olsun tüm malzemelerin yıkama işlemi sırasında deterjan artığı kalmamasına dikkat etmelisiniz.

    • Çaydanlığınızın içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, 15 dakika kadar içinde sirke kaynatmanız yeterli olacaktır.

    • Kristallerin ışıl ışıl parlaması için, yıkadıktan sonra durulama sırasında sirkeli suya batırmalısınız. Göreceksiniz bardaklarınız, kadehleriniz pırıl pırıl olacaktır.

    • Şarap lekesini çıkarmak için, oksijenli suyla tampon yapabilir ya da lekenin üzerini örtecek şekilde tuz serpebilirsiniz. Bir süre bekledikten sonra yıkayın.

    • Masa üzerindeki pancar lekesini çıkarmak için bir ekmek parçasını suyla ıslatıp düz bir yüzeye yerleştirin ve örtünün lekeli kısmını ekmek parçasının üzerine koyup yine ıslatılmış bir ekmek parçasını üzerine yerleştirin. Ekmekler lekeyi emecektir.

    • Teflon tavanızda oluşan lekeleri temizlemek için bir bardak suya iki çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke karıştırın. Bunu tavanızın içine dökün, 10 dakika kaynatın.

    • Masanızın üzerine damlayan mumları çıkarmak için lekenin üzerine neft döküp 5 dakika bekleyin sonra nemli bir bezle silmelisiniz.

    • Yeni çamaşırlarınızın apresini bozmak için, bunları sodalı veya tuzlu ılık suya batırın.
    • Su koyup kaynattığınız kapların iç kısımları zamanla kireçle kaplanmaktadır. Sivri uçlu bir bıçakla ne kadar kazırsanız kazıyın, bu kireç tabakasını tam olarak çıkartmanız mümkün değildir. En iyisi, bu kapların içine soyduğunuz patates kabuklarını koyup uzun süre kaynatmaktır.

    • Ampullerinizin en iyi temizleyicisi alkoldür. Ancak ampulün yüzeyi pütürlüyse bir kesilmiş soğan parçasıyla silmeli, sonra nemli bir bezle temizlemelisiniz. Ampulü temizledikten sonra ışığı yakmadan, üzerine bir iki damla parfüm sürerek evinizin mis gibi kokmasını sağlayabilirsiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş